ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/interreligious/goldaward/www.tlig.org/bg/interreligious/goldaward/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Междурелигийни » Златният Медал за Мир 2003 »

 

Васула получава Златния Медал за Мир 2003

Васула беше поканена лично от Преподобния Suddhananda Mahathero, Президент на Будисткия Манастир Bouddha Kristi Prachar Sangha в Бангладеш да получи "Atisha Dipankar & Visuddhananda Peace Gold Award" тази година по повод 94 години на починалия Президент и основател на Будисткия Манастир. Тържеството по връчването на Златния Медал за Мир 2003 стана на 23 февруари, неделя.

Тържеството възглави Преподобният Suddhananda Mahathero който участвуваше на вселенското поклонeние на Истинския в Бога Живот през миналия октомври в Египет, а откриването стана от Преподобния Michael Rozario, Архиепископ на Католическата Църква в Бангладеш. Между гостите тази вечер, почели с присъствието си това знаменателно събитие бяха също Секретарят на Апостолския Нунцио на Папата в Дака, проф. д-р Кази Назрул Ислам от Факултета по Философия на Университета на Дака, проф. Радзит Кумар Цакраборти, Chittagong, много представители на 4-те основни религии, Християни, Мюсюлмани, Будисти и Индуси, както и представители на различни Посолства и от културните и бизнесменски среди.

Васула беше предложена за Наградата на Мира от Будистите Монаси като изтъкната личност, признавайки й големия принос и усилия за установяването на междурелигийната хармония и допринасянето за световния Мир между народите и вероизповеданията. Изказването й на тема Междурелигийният диалог като скъпоценно съкровище, силата на молитвата, значимостта на запазването на мира и добрите дела необходими като доказателство на вярата, беше проследено с особено внимание, за да не бъде загубена нито една нейна дума. Особено развълнуван от словата й, проф. д-р Кази Назрул Ислам от Факултета по Философия на Университета на Дака, уреди Васула да посети Университета в сряда, 26 февруари с учтивата подкрепа на проф. Джозеф О, Конел.