ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bibliography/webshop/bookdesc/confvideo/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Библиография » Книжарница на ИВБЖ » Описания на книгите » Видео на Конференцията на ИВБЖ, 2000 г. »

 

Видео на Конференцията и Поклонението на ИВБЖ, 2000 г.
Видеото на конференцията на ИВБЖ и поклонението в Светите Земи през март 2000, вече е на разположение. Васула написа следното за това събитие:

Когато започна организирането на поклонението, не се предвиждаше да бъдем в Светите Места едновременно със Светия Отец, нашата програма съвпадна с тази на Светия Отец. Всъщност, беше определена преди въобще да бъде оповестено решението на Светия Отец. Веднъж Бог ми каза, че думата “случайност” не съществува в Неговия речник, затова вярвам, че Отецът ни на Небето пожела всички да бъдем там по същото време. По този повод, нашия ИвБЖ в Светите Места уреди да получи специално разрешение за някои от нашите свещеници да могат да участвуват в Литургията заедно със Светия Отец на 24 март в Планината на Блаженствата. Това им достави голяма радост и възхвалихме Господа, че ни предостави още един дар.

Този път очаквахме в Светите Места да дойдат 400 души от повече от 50 страни. Дойдоха също така повече от 60 клирици от целия свят. Към тях се присъединиха и други от Светите Места… С благодатта на Бога, имахме 11 църковни вероизповедания с техните свещеници и пастори, като Римокатолическата Църква, Православните Църкви на Гърция, Русия, България, Армения, Сирийската Църква, Коптската Църква, Лутерианската Църква, Англиканската Църква, Църквата на Баптистите и Църквата на Св. Тома.

Двeтe DVD имат обща продължителност 4 часа и 12 минути и включват всички изказвания на Васула по време на конференцията, изказванията на Архимандрит Николау, както и широкото представяне на самата конференция и придружаващото я поклонение.

DVD могат да се поръчат ТУК

Разширени извадки от видеото могат да бъдат видени ТУК