ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/wheels/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Филипините "На Колелета" »

 

Бет Мириам във ФилипинитеБет Мириам "На Колелета", Провинция Мунтен

Васула с доброволците на Бет Мириам по време на посещението й през ноември 2005 г.

Резюме

Пътувайки в отдалечените племенни селища в планинския север на Филипините, се предоставя храна, дрехи и безплатна медицинска помощ на населението, и се създават Групи за молитва на ИвБЖ. Пренасят се веднъж в седмицата 250 ястия за бедните в 8-те села и местния затвор. Посредством дейността на доброволците на ИвБЖ в този Бет Мириам в Тюао, Господ създаде лозя на ИвБЖ, Групи за молитва. Тъй като се местят всекидневно, хранейки тези селища с храна за тялото и за душата на седмична основа, нарекоха дейността си “Бет Мириам-на-Колелета”. Понякога, по време на сезона на тайфуните, когато мостовете се срутват, доброволците се принуждават да пресичат реките с лодка, за да стигнат до някои селища.

Васула, предоволна, ги насърчи да продължат да следват зова на Бога, да четат, да проучват и да живеят Посланията, така че Домът на Богородицата да стане плод на това, което научиха от Посланията на ИвБЖ. На места тя се спираше, за да поговори с простота на хората лично, особено между бедните.

Веднъж в седмицата, Бет Мириам-на-Колелета посещава затвора, за да предостави храна на затворниците и срещи за молитва на ИвБЖ.

Васула среща децата от село Капузиан.

Сбогуване с децата в село Баранкуаг

Информация за контак

Адрес: Cagayan Valley, Philippines
Email:
Отговорен: Dr. German and Josie de Laza, Teresa Escorpiso