ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/uganda/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Уганда, Бундибугио »

 

Бет Мириам в УгандаБет Мириам в Бундибугио, Уганда

Резюме

Бундибугио е област в западна Уганда, разположена в подножието на възвишенията на планина Руензори, на близо 400 км разстояние от Кампала, столицата на Уганда. Граничи с Република Конго на запад и на север. Бундибугио беше подложено на насилие и вълнения в продължение на много години. Десетки хиляди жители бяха изместени от жилищата си по време на войната на Съюзническите Демократически Сили, поразила областта от 1997 г. до 2000 г. Това благотворително дело продължи две години, помагайки на семействата на емигрантите да се настанят наново. Програмата приключи, когато беше разрешено на семействата да се завърнат в домовете си през 1998 г.


Нановошното настаняване на семействата беше голямо изпитание. Съществуваха проблеми с прехраната на всички членове на семействата и, както винаги, децата бяха тези, които най-много страдаха от липсата на уравновесена прехрана. Войната опустоши района и остави семействата в състояние на безработица, без основни приходи и никаква финансова подкрепа. Общините по дължината на границите, до днес, понасят нападения и сблъсъци между въстаналите племена и армията. Град Бундибугио беше също така център на епидемията на вируса Ебола през 2007 г.

Играейки вън от Бет Мириам.

Хранене на децата в Бет Мириам.

Разпределяйки провизиите.

Доброволците на Бет Мириам на ИвБЖ готвят.

В терена на Бет Мириам.

Преди три години, няколко горещи читатели на ИвБЖ от Европа решиха да донесат книги на ИвБЖ в Уганда. Сега, съществуват 6 Групи за молитва само в Бундибугио. Групата на ИвБЖ в Бугомба пое да установи отново прехраната на децата от енорията на Бугомба и е сега отговорна за Бет Мириам, предоставяйки храна 5 дена в седмицата. Дейността им спаси живота на 150 изгладнели и умиращи от недостатъчна храна деца. Народът на Бугомба е благодарен за тяхното великодушие и хуманитарна помощ.

Информация за контакт

Адрес: Bugombwa Beth Myriam Project
P.O. Box 1131, Bundibugyo, Uganda
Отговорен: Anne Amanya, Leocardia Byenke, Jane Nyanzi
Email:Jane Nyanzi -
Email: Leocardia Byenke -