ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/tuao/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Филипините, Тюао »

 

Бет Мириам във ФилипинитеТюао, Долина Кагаян

Бет Мириам в Тюао, Кагаян

Резюме

Настанил се в един лекарски кабинет, Домът на Богородицата в Тюао предоставя пълна и безплатна медицинска помощ на онези, които се нуждаят от нея. Освен това, всеки ден се раздава по едно ястие на 45 души, големи и деца.

Този Дом на Богородицата храни бедни от всички възрасти, четат Посланията и съставляват част от Групите за молитва на ИвБЖ в Тюао.

Васула посети Бет Мириам през ноември 2005 г., тук е заедно с грижещите се за него, Д-р и Г-жа Лаза.

ИвБЖ е много жив в ентусиазма и крепката работа от страна на Д-р Джерман де Лаза и неговата съпруга Жози. След Поклонението на ИвБЖ в Светите Места през 2000 г. те казаха: Да, на Иисус, създадоха един Бет Мириам, който благослови и официално откри Негово Преосвещенство Архиепископ Диоздадо А. Таламаян, Лектор по Теология, през септември 2000 г. Безплатните им медицински услуги за немощните, заедно с евангелизирането на ИвБЖ стигнаха до възвишенията на съседната провинция, Калинга Апаяо.

Със силата на Бога, посредством редовни срещи за молитва и личен съзерцателен прочит, двойката и доброволците на Бет Мириам на ИвБЖ със сигурност взеха насериозно словата на Богородицата: "Oстанете единствено във Вярата, Надеждата и Обичта. Hека те да бъдат плодът, който изпълва сърцето ви. Бог-е-между-вас, за да достави на душата ви, каквото й липсва. Лозята на Господа ще се размножат и ще дадат достатъчно плодове, за да нахранят хиляди." (22.9.89)

Д-р де Лаза предоставя безплатно медицинско лечение на бедните в тези болнични легла.

Всеки петък, на бедните се сервира топло ястие след срещата за молитва.

Свидетелство

Личното ми Свидетелство за Бет Мириам в Тюао

Останах вдовица преди седем години, с осем деца. Трудно връзвах двата края, защото наслуки печелех пари, шиейки дрехи. След дълги години с финансови проблеми, успях децата ми да завършат средното си образование, но това не беше достатъчно, за да живеят нормално. След няколко години, много от тях се ожениха и останаха в нашия квартал. Понастоящем имам 35 внуци на възраст от 2 до 15 години. Проблемът за преживяването ни се удвои, но с помощта на Бога, децата ми, внуците ми и аз успяхме да се справим с нищожните ни приходи.

Откакто се откри Бет Мириам в Тюао, животът се промени материално и духовно, защото внуците ми сега се радват на топлината и обичта извиращи от Бет Мириам, с грижите на Д-р Джерман и Жози де Лаза. Духовно, внуците ми се научиха да се молят с Розарията в квартала ни и съзнават вече значението на Святата Литургия. Преди, гледаха само телевизия и ходеха на литургията от време на време. Сега, дребните болести в рода ни не са проблем, защото ни се предоставят с леснота лекарства и биваме преглеждани в клиниката.

Наистина, нашият Господ и нашата Майка Мария, се грижат непрекъснато за духовното и материално благосъстояние на Своите деца. В замяна, желаем да изразим своята благодарност, обич и уважение към Бога и Благословената ни Майка за това, че използуват Бет Мириам като инструмент на Божията обич в тази третосветовна страна. Бъдете уверени, че повелята на Господа, която е Обичта покрива цялото ни съществувание.

С Иисус, Мария и Йосиф,
Фелиза Салвадор
Багумбаян, Тюао, Кагаян

Информация за контакт

Адрес: Cagayan Valley, Philippines
Email:
Отговорен: Dr. German de Laza