ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/propatria/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Венецуела, Пропатриа »

 

Бет Мириам във ВенецуелаБет Мириам във Венецуела, Пропатриа

Резюме

Васула по време на едно посещение, помага в сервирането
Бенито с други доброволци на ИвБЖ

Намиращ се в центъра на Каракас, столица на Венецуела, този Дом на Богородицата е деен тук в продължение на много години вече, и се поддържа от Асоциацията на Истинския в Бога Живот на Венецуела и Групите за молитва. Двадесет доброволци посвещават времето си, редувайки се, за да помагат. Домът на Богородицата храни, преподава уроци по четене и писане на големи и на деца, предоставя баня за гостите си, и чисти дрехи. Ежедневно се сервират 350 ястия от понеделник до петък. Дава се медицинска помощ на близо 40 души ежедневно, а лекарствата се даряват от служителите на Посолството на С.А.Щ. в Каракас.

Хранейки се в Бет Мириам.
Очаквайки реда си за баня.

Наскоро, доброволците на ИвБЖ организираха ден на Духовна Размисъл за бедните, които идват често в своя Бет Мириам, и поканиха четирима великодушни лекари, които предоставиха безплатно необходимата медицинска помощ. Две фризьорки също бяха там, за да подстрижат косите на бедните в Бет Мириам. Много хора, които дойдоха за помощ са големи на възраст просяци живеещи на улицата, се обръщат към Дома на Богородицата за единствената доста добра храна, която ядат, и за единствената медицинска грижа, която могат да получат. Доброволците на ИвБЖ ги водят в болницата, когато това е необходимо.

Хранейки нуждаещите се.

Свидетелство

Свидетелство от един доброволец на Бет Мириам за Густаво Кардозо, просяк на 59 години.

Густаво идва често в Бет Мириам, откакто беше основан, преди 4 години. В общи линии, не липсваше нито един ден. След като е алкохолик, ще казва винаги на Бенито, доброволецът, своите проблеми и той винаги ще го изслушва. Нормално, проблемът е в известни физически болки, възпаление на краката или ръцете му. Живее на улицата и спи на площад Пропатриа, пред Бет Мириам. Казват му да бъде внимателен, защото съществуват банди сеещи смърт през нощта. Двама трима бедни хора бяха намерени в боклуците със завързани ръце и 5 куршума в шията. В града се извършиха повече от 18 убийства през нощта, и полицията нищо не прави.

Густаво говори: “Вече 4 години идвам тук и ям. Отнасят се с мен много добре и чувствувам себе си. Това е почти единствената храна, която ям през целия ден. Пия много, но не мога да го избегна. Пиейки, не чувствувам студа през нощта. Много ми харесва тази къща и идвам винаги тук да ям, защото ако я нямаше, щях да умра от глад. Нямам семейство. Благодаря на Бога и на Богородицата за това, че съществува тази къща.”

В миналото, Густаво беше изключителен продавач, който пътуваше в цяла Венецуела, продавайки резервни части за автомобили и имаше свое семейство. Не си спомня дали е имал деца. Не му харесва да говори за това, нито да го питат. Любезен е и с никого не се кара. Малко бавен е, когато е пиян. Помага много в Бет Мириам.

Бенито Прието
Доброволец на Бет Мириам

Информация за контакт

Адрес: Caracas, Venezuela
Av. 3a entre calle 6, Propatria 7
Отговорен: Benito Prieto, Carmen Fernandez, Rosalia Camerlingo
Email: