ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/nepal/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Непал, Катманду »

 

Бет Мириам в НепалБет Мириам в Непал - Kaтманду

Резюме

Нов Дом на Богородицата в Катманду беше открит на 2 ноември 2009.


Преди официалното откриване, се помолихме в кухнята, посвещавайки "Бет Мириам" на Скъпата ни Майка Мария.

Всички родители бяха там, Комисията на квартала, собственикът на училището, учителите, всички наши доброволци и репортерът г-н Ашиш от Азия Новости. Няколко свещеника също бяха там, предоставяйки пълната си подкрепа. Един от свещениците се изказа, след това ми поискаха да кажа няколко думи. Благодарих на Бога за благодатта, че можахме да открием този Дом на Богородицата, на Комисията за благородната й подкрепа, на доброволците, без чиято помощ това щеше да бъде невъзможно. Благодарих също така на родителите за това, че довериха любимите си деца си на нашите ръце. Говорих за многото Домове на Богородицата по света и как, откакто Васула, когато посети Непал миналата година, всеки път, когато минавах през онзи мост, се надявах да открием там Бет Мириам.

Дадохме на децата привичното им ядене, а на останалите раздадохме 75 кутии със закуски и чай. Гледайки насъбралите се за откриването, Дилип отиде да поръча други 50 кутии, и пак не бяха достатъчни. Бяха дошли и възрастни хора. Поне 135 души (и повече) и 36 деца от училището бяха там. Беше толкова хубаво да гледаш всички тези щастливи лица, насядали в голям кръг, хранейки се с такъв добър апетит.
Нашата Богородица ни благослови с още една по-голяма и по-светла стая, точно срещу училището, което улеснява пренасянето на храната. Близо до училището има и една помпа, но не работи. Дадохме пари за ремонтирането й и да поставим цимент около нея.

Всички бяхме толкова щастливи! Чувствувам този беден квартал като свой дом, както, когато работих с пациенти болни от проказа. Изважда на повърхността всички мои най-дълбоки чувства и каквото най-добро съществува в мен.

Отново, чудесно е да гледа човек как нашия Господ води и закриля народа Си.

В Двете Сърца,
с Обич
Кристиана

 
 
Фото галерия на Откриването на Бет Мириам в Катманду, Непал, 2009 г.

Информация за контакт

Адрес: BM Nepal, Kathmandu
Отговорен: Christiane Plompen