ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/mendoza/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Аржентина, Мендоза »

 

Дом на Богородицата, АржентинаДом на Богородицата, Мендоза

The new Beth Myriam, Mendoza

Резюме

Този Дом на Богородицата, първият в Аржентина, започна в началото в къщата на Хуанита, където съпругът й и трите й дъщери помагаха в обслужването и нахранването на възрастни хора и на близо 40 деца от околностите, миейки ги, след като много от тези деца нямат вода в бедните квартали, където живеят. Нуждите в този район са големи, след като 50% от населението на Аржентина живее в бедност.

Храна в промеждутъците на уроците

Клас по шев и кройка

През май 2006 г. беше наета къща близо до Хуанита, където тя и доброволци на ИвБЖ приемат възрастните, бременните жени, новородените и други деца. От понеделник до петък се предоставят три блюда на 180 души. Болните биват отвеждани в дома на Др. Октавио, близо до Дома на Богородицата. Доброволците на ИвБЖ дават уроци по кроене, шиене и ръкоделие на големите. Също така, четирима учители помагат на децата и младежите в училищните упражнения за по-добри резултати в училището.

Празнувайки Деня на Детето през миналия август в задния двор на Дома на Богородицата.

Дом за бездомни майки и деца

Наскоро този Дом на Богородицата разшири дейностите си и сега предоставя и “покрив за бездомните”. От октомври 2008 г. тази къща под наем намираща на един ъгъл разстояние, е отворила вратите си за бездомните майки и техните деца. На тези изоставени хора се предоставя храна и убежище за колкото време е необходимо да стабилизират отново живота си. Грижат се за тях и им помагат да възвърнат самоуважението и самоувереността си, да превъзмогнат бедите си и травмите предизвикани от живота на пътищата. Занаяти, шиене, уроци по рисуване и обучение на компютъри биват давани на големи и деца, биват също така подпомагани в изнамирането на работа и подходящо местопребиваване. Днес, повече от 400 души – деца и големи, биват хранени всекидневно от понеделник до петък с питателна храна и в двете къщи.

Доброволци на ДБ заедно с бездомните майки и техните деца
Бездомни деца по време на храненето
Играейки в градината

Свидетелство на доброволците на Дома на Богородицата:

Дома на Богородицата беше открит и осветен на 10 юни 2006. Чудни неща станаха по време на подготовката на 29 и 31 май: “Една картичка с образа на Богородицата от Междугорие промени израза си, сякаш оживя и очите й бяха влажни, изпълнени със сълзи.”

Богородицата плаче

На 29 май, доброволците на ИвБЖ се бяха събрали в ДБ за молитва и решиха да кажат по време на Откриването и Освещението на 10 юни молитвата Посвещение на Богородицата. Няколко часа след това видяха с удивление един свръхестествен израз на радост от Богородицата. Два дена след това, същото чудо се повтори и го видяха мнозина. “Челото Й изглеждаше влажно, сякаш се поти и очите Й блестяха със светлосиния цвят на Небето. Сълзи потекоха по дясната Й буза.” Свещеници, доброволци, гости и приятели на ДБ разбраха, че със сълзите Си, Богородицата показваше присъствието Си в новия Си дом и че беше доволна от това благотворително дело. Освен това, показва че търси децата, които ще повярват в Знаменията Й и ще развълнуват от сълзите Й, правейки, каквото им е възможно, за да утешат Нея и Любимия Й Син. “Богородицата желае да потвърди живото Си присъствие между вас, че ДБ е нейно желание и че молитвата Посвещение Я радва”, отбеляза Хуанита.

Хуанита (вляво) с доброволци, държейки картонената икона.

На 10 юни, преди Откриването и Освещението на Дома на Богородицата, се проведе Свята Литургия в близката църква. Енорийския свещеник покани не само доброволците на ДБ, но и всички присъствуващи да посветят себе си на Благословената ни Майка.

Данни за контакт

Адрес: Mendoza, Argentina
Тел: 0054 261 436 1873
E-mail:
Отговорен: JUANA CHÁVES DE PROSSETTI