ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/manila/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Филипините, Манила »

 

Бет Мириам във ФилипинитеБет Мириам в Манила

Резюме

Бет Мириам за децата в бедните квартали.

Един следобед през май 2005 г., близо 70 деца от бедните квартали се събраха в баскетболното игрище на един комплекс на улица Феликс Хуертас, в центъра на Манила. Доброволците на ИвБЖ приготвиха за тях закуска и с изненада констатираха, че децата бяха дошли, защото им бяха казали, че ще се научат да се молят. От онзи ден до днес, 30 - 130 деца от тях идват веднъж седмично, за да се нахранят, да се помолят, да попеят и да си поиграят. През юни 2006 г., собствениците на комплекса с щедрост дариха използуването на една триетажна единица за доброволците на ИвБЖ, за да се грижат за децата от бедните квартали. Тогава се създаде първият Дом на Богородицата в Манила.

Тази улица води до една от двете държавни Акушерски Клиники в града с 12 милиона жители. Броят на ражданията е толкова голям, че недостатъчността на Клиниката задължава 2-4 готови да родят майки да си поделят болничния креват. Недалеч от Градските Затвори в един район от бедни квартали наоколо, където живеят съпругите и децата на питомците им, някои деца биват оставяни да преживеят, докато и двамата им родители се намират в затвора.

Хранейки децата в съботните дни.

В такъв климат от търговци на наркотици и наркоманци, дребни крадци и моряци живеещи в пансиони, Домът на Богородицата, убежище на мир и обич, посреща всяка събота от 8.30 сутринта до 12.30 на обяд, 150-200 деца от всички възрасти от бедните квартали. Децата с удоволствие се занимават с уроци по рисуване, пеят молитвени песни, танцуват и се хранят с топла питателна храна. Също така, учат се да се молят и следят уроци по катехизъм. Доброволците на Бет Мириам помагат и на 50 бедни семейства да се включат в енорийската програма за безплатни медицински и зъболекарски услуги. Други дейности са всекидневните срещи за молитва с деца от различни възрасти заедно с техните майки. Наскоро, доброволци ученици от частното училище Св. Мария Закрилница на Горите, усвоиха програмата на Бет Мириам към своята Програма за Подпомагане на Бедните, предоставяйки помощта си на доброволците от Бет Мириам на ИвБЖ.

Доброволци от училището Св. Мария Закрилница на Горите с децата на Бет Мириам.
Информирайки и подпомагайки децата в бедните квартали.

Информация за контакт

Адрес: Felix Huertas St., Sta Cruz, Manila, Philippines
Отговорен:Ramona B. Abundo, Micaela B. Lara, Teresa Escorpiso
Teл:+63 927 5511308
Email:,