ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/goiania/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Бразилия, Гояниа »

 

Бет Мириам в БразилияБет Мириам в Гояниа

БМ в Гояниа

Резюме

Този Дом на Богородицата се намира 190 клм на югозапад от Бразилия, столицата на Бразилия. Домът се намира в една зона с търговци на наркотици, хората са много бедни и безпомощни пред насилието наоколо. Убийства стават всекидневно. Къщите трябва да са под постоянен надзор, за да не бъдат ограбени, особено през нощта. Хората грижещи се за Дома на Богородицата, Ма да Глориа и Алесандра, и доброволците от ИвБЖ са крайно смели, за да вършат това, което вършат. Децата идващи тук са много малки, сами, родителите им ги оставят, за да отидат на работа в града, рано сутринта и се завръщат късно вечерта.

Сбирката за молитва в събота се провежда от Алесандра и Ма да Глориа

Благодарение на даренията посредством Интернационалния Фонд на Бет Мириам, биват сервирани топли, питателни ястия с месо, зеленчуци, ориз и фасул на 80-100 деца и големи, всеки понеделник, сряда и петът. В събота, 120 деца и големи идват за молитва и да научат за Бога, и да ядат заедно. Всички идващи тук знаят, че е Дом на Богородицата и им се раздават Посланията на Истинския в Бога Живот. Книгите се раздават на онези, които могат да четат, а те на свой ред ги дават на други. Идват и мнозина други в Дома на Богородицата, където знаят, че Богородицата ще ги изслуша и ще се погрижи за тях посредством великодушните ръце на доброволците. Чувствуват се свободно да си поделят проблемите и намират време да се отблагодарят и с надежда да поискат от Иисус и Богородицата да им помогнат в трудностите в живота им.

Мa да Глориа, сервирайки хляб на бедните идващи в Дома на Богородицата.

Деца получават подаръците си през Рождеството Христово (бяха раздадени 200 играчки).

1во Свидетелство

Всеки понеделник, през август и септември, се организират в Дома на Богородицата молитви за душите в Чистилището, за възнамеренията на безработните хора, които ще дойдат, някои в продължение на две и повече години. След 8 такива срещи, общо 10 души намериха работа и са много радостни за това, че най-сетне могат да помогнат на семействата си. Джоао и Марсело бяха без работа близо две години и сега работят и са признателни за Провидението на Бога. Посредством закрилничеството на Богородицата ни и на душите в Чистилището, Домът на Богородицата показа пътя на вярата и надеждата на хората, които бяха отчаяни.

Мa да Глориа, доброволничка на ИвБЖ

2ро Свидетелство

Една неделя през октомври, подготвяхме обикновеното количество ядене, за да сервираме в ДБ. Когато яденето беше готово, видяхме да пристигат много хора, деца и големи. Забелязахме, че яденето не беше достатъчно за толкова хора. Мнозина все още се обслужваха, а опашката ставаше по- голяма и нямаше време да сготвим. Тогава поставихме всички ръцете си върху една голяма купа ориз и пиле и се помолихме с Отче наш. Когато започнахме да сервираме, видяхме, че яденето не намаляваше! Накрая, всеки един се нахрани добре, от душа. Сега, когато готвим храната, винаги започваме с Отче наш, и всеки ден едно ново чудо на размножаване става.

Ана и Милу, доброволци на ИвБЖ.

3то Свидетелство

Една жена, Мария Силва, дойде отчаяна в Дома на Богородицата. Мъжът й беше жестоко убит от трафиканти на наркотици. Жената имаше 2 деца и беше бременна 7 месеца. Живееха в къща, която им беше дал под наем някой, но след убийството на мъжа й, не й позволяваха вече да остане там. Нямаше какво да яде и беше в крайна депресия. Веднага събрахме храна и мляко за децата, и дрехи за детето, което щеше да се роди скоро. Мария Силва беше дошла в Дома на Богородицата за помощ.

Когато пристигна тук, плачеше много и в продължение на дни не беше яла. Веднага се помолихме на Богородицата, искайки Й да побърза да помогне на това семейство, без баща и така опечалено. Помолихме се с Розарията заедно с нея и поискахме, пълни с вяра, едно решение за техния живот. След като приключихме с молитвата, взе храната и си замина. Една седмица след това научихме, че жената имаше възможност да се премести в къщата на майка си, в друг щат на Бразилия. Каза, че беше напълно загубена, когато пристигна в Дома на Богородицата, но след молитвите почувствува, че Бог е до нея.Photo Gallery от Beth Myriams Бразилия

Контакт информация

Адрес: Goiania, Brazil
Отговорен: Maria da Gloria Cavalcante и Alessandra Braga
Email: