ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/world/brasilia/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Бет Мириам по Света » Бразилия, Бразилия »

 

Beth Myriams в Бразилия
Beth Myriam Бразилия

Някои от семействата пред Дома на Богародицата в Recanto das Emas, Бразилия.

Резюме

Този Дом на Богородицата се намира 40 хлм от центъра на Бразил, столица на Бразилия, в квартала Recanto das Emas. Мария Лер и доброволците на Истинския в Бога Живот подпомагат 60 семейства и 200 деца от всякаква възраст, предоставайки храна, дрехи и училищни помагала. Повечето от бедните идващи в БД са бедни неомъжени майки със своите деца, понякога 10 или 11 души от семейството. Много малки деца и юноши остават в ДБ, докато техните майки ходят на работа, (трима от юношите са с ментални проблеми).

Бедни хора ядят и биват обслужвани

Доброволците на Истинския в Бога Живот всеки вторник, сряда и четвъртък преподават уроци на децата: плетене, patchwork, изработване на бижу и рисуване върху T-shirts. Предоставя се безплатна медицинска помощ веднъж в месеца и раздаване на лекарства. Децата и големите учат за Бога и участвуват в групата за молитва на ИвБЖ в сряда и събота в ДБ. По време на тези дейности на бедните ни братя бива сервирато топло ядене.

Преди обновяването...
.. и след обновяването, с поправения покрив благодарение на даренията.

Благодарение на даренията дадени от Интернационалния Фонд на Beth Myriam, покривът над вътрешния двор на къщата е поправен. Сега 2000 деца и 60 майки имат сигурна защита от слънцето и обилните тропически дъждове, мнозина изпитват удоволствие да разговарят и да играят, чувствувайки закрилата и обичта в този Дом на Богородицата. Една стая на къщата е прясно боядисана и сега е лекарски кабинет, където един лекар и една сестра предоставят лекарска помощ на доброволни начала и лекарства веднъж в месеца. Освен това, отново с дарения, този Дом на Богородицата има възможността да предостави питателна храна. Днес, бедните закусват добре и за обяд пълна топла храна три пъти в седмицата. Мнозина вземат кутии с храна за възрастните или болните в къщите им, а други вземат за в къщи кошници с храна за останалите дни от седмицата. Мария Лер и другите доброволци на ДБ на ИвБЖ са признателни за финансовата помощ, която получавт, и продължават делото на обич в семейството си, в Дома на Богородицата.

Деца по време на уроците.


Photo Gallery of Beth Myriams Brazil

Контакт информация

Адрес: Recanto das Emas, Brasília - DF
Отговорен: Maria Laire de Fatima Ferreira Lima Rolim
Email: