ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/otheracts/kulun/www.tlig.org/bg/bethmyriam/otheracts/kulun/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Други Програми като "Деяния на Обич"  » Истинският в Бога Живот Построява и Поддържа Училище в село Кулун, Бангладеш  »

 

Истинският в Бога Живот Подкрепя Училище в Село Кулун, Бангладеш 

През юли 2000, беше отправена молба от някои хора в село Кулун близо до Дака за построяването на училище с две стаи за първикласниците, които трябваше да извървяват около 3 километра, за да стигнат до най-близкото училище на мисионерите. Хората, които го поискаха бяха местни приятели и по-късно станаха ревностни последователи на Посланията на ИВБЖ и един от тях, Хавие Перейра, разпространява посланията в районите около Дака. Взе се решение да им се помогне да излезнат от затрудненото положение, и да бъде построено училище за малките, което до средата на 2001 г. почти беше готово, и децата вече се учеха там.

През февруари 2003, Васула и Карло Сами от Швейцария имаха възможността да посетят това село и да видят как функционира училището. Сами пожела да предостави чиновете и столовете необходими за училището.

През юли 2003, Истинският в Бога Живот започна също така да плаща заплатите на учителите, тъй като предишната организация, която ги поддържаше беше прекратила поддръжката си, и не би било правилно училището да се затвори поради неизплащане на заплатите на учителите.

Веднъж седмично учителите четат Посланията на ИВБЖ на децата и ги обсъждат, и се молят.

В Иисус Христос,

Катарина