ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/bethmyriam/otheracts/dhammarajika/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Бет Мириам » Други Програми като "Деяния на Обич"  » Истинският в Бога Живот подкрепя Сиропиталището Дхамараджика  »

 

Истинският в Бога Живот подкрепя Сиропиталището Дхамараджика

Васула получи лична покана от Преподобния Сунтананта Махатеро, Председател на Будисткия Манастир Буда Прашар Сангха в Бангладеш, за да получи “Златната Награда за Мир Атиша Дипанкар и Визудхананда” за тази година, 2003 г., по повед на 94 години от рождението на бившия Председател и Основател на Будисткия манастир. Церемонията по връчването на Златната Награда за Мин 2003 г. стана в неделя, 23 февруари, в Будисткия манастир. Будистите монаси я бяха предложили за тази Награда за Мир като знатна личност като признание за големия й принос и усилия за утвърждаването на междурелигийна хармония и насърчаване на световния мир между всички народи и вероизповедания.

На 26 февруари, Васула беше поканена да посети Сиропиталището, което Будистите монаси ръководят вече 31 години. От 1972 г. това Сиропиталище предоставя храна и медицински грижи на хиляди сираци и неимотни деца. В този момент 600 деца зависят от щедростта и обичта на другите хора, и благотворителността на частните дарители, тъй като много неправителствени организации са прекратили даренията си.

Васула беше помолена да каже няколко думи на присъстващите. Всички деца бяха там и много известни членове на Будисткия манастир Дхамараджика. Всички бяха дълбоко развълнувани от словата й на насърчение и подкрепа.

Два месеца след посещението на Васула в Сиропиталището Дхамараджика, през април 2003, Истинският в Бога Живот започна да подкрепя това Сиропиталище – помагайки на тези незащитени деца да растат и да станат способни хора през идните години.

Адресът на манастира е:

Dhammarajika Orphanage
Dhammarajika Buddhist Monastery
Atisa Dipankar Road
Kamalapur, Dhaka - 1214
Bangladesh