ВРЪЩАНЕ КЪМ УЕБСАЙТА:http://www.tlig.org/bg/background/danielstart/angel-pg5/РАЗМЕР НА ШРИФТА: NORMAL - LARGE

Български » Началото » Как Ангелът ми се приближи до мен » Пречистването ми продължава »

 

Как Ангелът ми се приближи до мен (продължение)

Пречистването ми продължава

Изминаха няколко дена и ангелът ми ненадейно поиска от мен да намеря един свещеник и да му покажа посланията. Направих точно, както ми каза, но много се разочаровах. Очакванията ми бяха големи, но това, което получих беше една плесница. Свещеникът сметна, че съм изпаднала в психологическа криза и че се намирам пред прага на шизофренията. Поиска да прегледа двете ми ръце. Взе ги и ги погледна. Зная какво си мислеше. Търсеше да открие следи от аномалии върху ръцете ми, както се случва с някои психически болести. Помисли си, че Бог му беше натоварил този тежък кръст, т.е. мен. Съжали ме и ми каза да ходя и да го посещавам от време на време. Посещавах го през два или три дена. Не ми харесваше да ходя при него, тъй като гледаше на мен като на психически болна от първа степен. Ходех само и само, за да му докажа, че не съм психически болна. В крайна сметка, след доста време разбра, че съм здрава. Един ден дори каза, че е възможно това, което имам да е харизма от Бога.

Междувременно моят ангел пазител ме напътстваше към Бога и един от първите уроци беше върху способността да различавам. Тези уроци върху способността за различаване разгневяваха още повече дявола, тъй като това означаваше, че дори и да се появеше като ангел на светлината, щях да разбера разликата.

Ангелът ми каза, че при мен следва да дойде Иисус и че неговата мисия е към своя край. Съжалих, научавайки тези новини. Не исках ангелът ми да ме остави. Опита се да ме убеди, обяснявайки, че е просто един служител на Бога и че сега ще трябва да се обърна към Бога. Опита се също така да ми обясни, че мисията му се е състояла да ме доведе близо до Бога и да ме предаде в Неговите ръце, но това не намали болката ми. Не можех да издържа на мисълта, че трябва изведнъж да престана да контактувам с ангела си.

Както ми го беше казал вече ангелът ми Даниил, един ден вместо него дойде Христос. След като ми се разкри, ме попита: ”Коя къща е по-значима, твоята или Моята?” Отговорих Му: ”Твоята.” Усетих, че отговорът ми Го задоволи. Той ме благослови и си отиде.

И отново вместо ангелът ми дойде Господ и ми каза: ”Аз съм” и виждайки, че се колебая, каза ясно: “Аз съм, Бог”. Но аз, вместо да се зарадвам, бях нещастна. Ангелът ужасно ми липсваше. Обичах го много и само мисълта, че нямаше повече да дойде, че мястото му го заемаше Бог, ме притесняваше. Тук бих искала да спомена какво ми каза Бог относно обичта, която изпитвах към ангела си. Каза, че никой не е обичал своя ангел, както аз и че се надява да ми каже някога следните думи: ”Никой не Ме обикна повече, отколкото ти в твоята епоха.”

Сега ангелът ми оставаше на заден план. Бог ме попита “Обичаш ли ме?” и Му отговорих “Да”. Не ме укори, че не Го обичах достатъчно, напротив, каза много меко: “Обичай Ме повече”.

На следващия път, когато Господ ми се яви, ми каза: ”Съживи Дома Ми” и отново: “Възобнови Дома Ми”. Не си спомням дали отговорих, но знаех, че това, което искаше от мен беше невъзможно.

През следващите дни ме посещаваше било ангелът ми, било Христос, понякога и двамата. Ангелът ми ме поучаваше, искаше от мен да се помиря с Бога. Когато ми го поиска това, се изненадах и му казах, че не воювам с Бога, защо е необходимо да се помиря с Него?

Бог ми поиска отново да Го обикна. Поиска ми да бъда по-близка с Него, така, както бях с ангела си, т.е. да Му говоря свободно, но аз не можех. Все още не можех да Го почувствам като приятел, а по-скоро като чужд. Ангелът ми напомни, че е само един служител на Бога и че трябва да обичам Бога и да Го прославям. Колкото повече ме тласкаше към Бога, толкова страхът, че ще ме остави, ме завладяваше. Казваше ми да се оставя на Бога, но аз не го правех.

Сатаната, в същото време, не беше изоставил борбата, все още се надяваше да ме изненада в момент на слабост. Бог ми позволи да чуя един-два пъти разговора между Христос и Сатаната. Сатаната Му искаше разрешение да ме изкуши. Казваше на Христос: “Ще я видим твоята Васула… любимата ти Васула, няма да ти остане вярна, ще падне и то много този път, ще ти го докажа по време на изпитанието й.” И така, беше дадено разрешение на Сатаната да ме постави под всякакъв вид изкушения, невероятни изкушения! Всеки път, когато разбирах, че е изкушение и го превъзмогвах, поставяше пред мен още по-голямо. Изкушения, на които ако се бях подала, душата ми щеше да отиде направо в ада. След това започна отново с нападенията си. Изгоря с горещо олио средния ми пръст, на мястото, където подпирам молива, когато пиша. Веднага се изприщи и трябваше да го превържа, за да мога да държа молива и да пиша. Дяволът се опитваше наново и по всякакъв начин да спре контакта ми с Бога и с писането. Пишех въпреки силната болка. Тъкмо раната се затваряше, нещата се повтаряха отново и отново, и в продължение на седмици пишех по този начин, страдайки същевременно.

Когато отидох със семейството си в Тайланд на почивка, посетихме един остров с лодка. На връщане, влизайки в пристанището, лодката се заклати и загубих равновесието си. За да не падна, хванах се за първото нещо, което ми попадна и това беше парещия ауспух на мотора. Цялата длан на дясната ми ръка изгоря. Първата ми мисъл беше: “Как ще пиша?” Ръката ми се поду, зачерви се и много ме заболя. Бяхме на половин час от хотела, но докато стигнем подутината и болката изчезнаха. Нямаше нито следа от изгарянето. По-късно Господ ми каза, че не беше позволил на Сатаната да прекали, затова излекува ръката ми. Дяволът опита и друг начин да ме спре да пиша. Появи се на сина ми, който тогава беше десетгодишен, в съня му. Представи се като старец и му каза, седнал до кревата му: ”За твое добро, кажи на майка си да престане да пише, а ако не послуша ще направя с теб същото, което й бях направил, когато беше малка. Ще дойда, както лежиш, ще издърпам назад главата ти и ще те удуша.”

Това ми се случи, когато бях горе-долу на шест години. Една нощ, както си бях легнала, видях до себе си две страшно грозни, старчески ръце върху гърлото си. Веднага след това усетих нещо да ми дърпа главата назад, излагайки открита шията ми. И нищо повече. Но това ме накара да се разтреперя.

Сатаната ме гонеше от детските ми години. Почти всяка нощ, на шестгодишна възраст, се явяваше в сънищата ми като голямо черно куче, за да ме уплаши. Повтаряше се почти същият сън. Вървях в тъмен коридор и в дъното му се намираше това куче, което ръмжеше, готово да се нахвърли върху мен и да ме разкъса на парчета. И аз тичах ужасена.

Когато бях на около десет години, видях в съня си Иисус. Беше в дъното на един коридор. Видях само Образа Му. Виждаше се до кръста. Усмихваше ми се и казваше: ”Ела, ела при Мен.” Внезапно, сякаш едно непознато течение ме грабна и ме поведе все по-близо до Него. Уплаших се от непознатото течение, а Иисус, виждайки уплахата ми, ми се усмихна. Течението ме повлече към Него, докато лицето ми се прилепи към Неговото лице.

На дванадесетгодишна възраст имах още едно мистично преживяване. Беше духовната ми сватба с Иисус. В съня ми, бях облечена като булка, а младоженецът беше Иисус. Знаех, че Той се намираше там, само че не можех да Го видя. Присъстващите ни посрещнаха, държейки в ръце дафнови клони. Предполагаше се, че това беше сватбеното шествие. След сватбата, влязох в една стая. Там беше Богородицата с Магдалена и други две свети жени. Богородицата беше радостна и дойде да ме прегърне. Започна веднага да оправя роклята и косите ми и разбрах, че искаше да изглеждам добре за Нейния Син.