ENGLISH FRENCH GERMAN ITALIAN SPANISH PORTUGUESE GREEK BULGARIAN RUSSIAN ARABIC CHINESE JAPANESE CZECH CROATIAN HUNGARIAN POLISH ROMANIAN DANISH DUTCH SWEDISH FILIPPINO INDONESIAN


         Σε αυτή τη σελίδα δίνονται πληροφορίες για τα μηνύματα από το Θεό που η Βασούλα Ryden μεταβιβάζει στον κόσμο εδώ και δεκαέξι χρόνια.


Τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ


   
"Bασούλα Mου, ο Λόγος Mου είναι σαν ένα λυχνάρι, που φωτίζει και λάμπει για να μπορέσει κάθε ψυχή να Mε δει, να Mε αισθανθεί και να επιστρέψει σ' Eμένα, κατάλαβες; Eπιθυμώ ν' αφαιρέσω αυτό το σκοτάδι που απλώνεται βαριά πάνω σ' αυτό τον κόσμο. Σας δίνω το Λυχνάρι Mου για να το βάλετε πάνω σ' ένα λυχνοστάτη και όχι κάτω από τα κρεβάτια σας." (Ιησούς - 28 Αυγούστου 1989)

Ο ΠΑΠΑΣ
Αναφορές στη Βασούλα και στην Αληθινή εν Θεώ Ζωή

Καρδινάλιος ΡΑΤΖΙΝΓΚΕΡ
"Μπορείτε να συνεχίσετε να διαδίδετε τα γραπτά της"

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ
Θα συνεχίσω λοιπόν να τα μελετώ και να αντλώ

Todor SABEV
τα μηνύματα είναι ένας ύμνος της Αγάπης του Θεού

Πατήρ Εμιλιάνο ΤΑΡΝΤΙΦ
Μιλάει για τη Βασούλα και την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

Πατήρ ΡΕΝΕ ΛΩΡΑΝΤΕΝ
Απαντά σε αντιρρήσεις και κριτική σχετικά με τη Βασούλα και την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

           
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΑΕΘΖ
στους Άγιους Τόπους, 2000

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΑΕΘΖ
στους Άγιους Τόπους, 1998

AΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΙΛΙΝΓΚΟ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
των βιβλίων και περιοδικών

ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
στα μηνύματα από τη Βασούλα

           
Οι 3 ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

OFF-LINE ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Περιήγηση στις σελίδες της   "Αληθινής εν Θεώ Ζωής" χωρίς σύνδεση στο Ιντερνετ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Μερικές πληροφορίες για τη Βασούλα και την αποστολή της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Πληροφορίες και φωτογραφίες της ιδιόμορφης γραφής των μηνυμάτων

Η ΒΑΣΟΥΛΑ γράφει
για την Αληθινή εν Θεώ Ζωή

 Πληροφορίες:
greece@tlig.org

       
Η Βασούλα Ryden γεννήθηκε στην Αίγυπτο, την 18 Ιανουαρίου 1942, σε μία ελληνορθόδοξη χριστιανική οικογένεια. Οι γονείς της κατάγονταν από την Ελλάδα. Όταν ήταν παιδί, η Βασούλα έβλεπε τον Ιησού μερικές φορές στα όνειρα της. Μερικές φορές επίσης έβλεπε κάποιους, που ήξερε ότι ήταν ψυχές πεθαμένων, να κάθονται στο σαλόνι του σπιτιού της, σαν κάτι να περίμεναν. Εκτός από αυτές τις ασυνήθιστες εμπειρίες, όπως και οι περισσότεροι από μας σήμερα, δεν την απασχόλησε ποτέ ο Θεός ή η πνευματική ζωή. Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό της ότι κάποτε θα γινόταν ο αγγελιαφόρος του Θεού, μέχρι την ημέρα που, απρόσμενα, της εμφανίσθηκε ο Θεός το 1985, ενώ ζούσε στο Bangladesh με το Σουηδό σύζυγό της και τους δύο γιους της.

Πρώτα, ωστόσο, της εμφανίστηκε ο φύλακας άγγελος της ο Δανιήλ, για να την εξαγνίσει και να την οδηγήσει προς το Θεό. Από τότε, τα μηνύματα της Βασούλας, που είναι γραμμένα με έναν επιβλητικό γραφικό χαρακτήρα που εμφανώς διαφέρει από τον δικό της (βλέπε γραφικό χαρακτήρα) έγιναν παγκόσμια γνωστά. Από το 1988, η Βασούλα προσεκλήθη και μίλησε σε 50 χώρες. Ουδέποτε λαμβάνει ποσοστά, αμοιβή ή επωφελείται με οποιοδήποτε τρόπο για τον κόπο της. Στις περίπου 600 διαλέξεις που προσεκλήθη να δώσει, αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία δηλ. πώς συνάντησε το φύλακα-άγγελό της, πως πέρασε μία περίοδο έντονου εξαγνισμού και πώς συνάντησε το Θεό. Επίσης, διαβάζει αποσπάσματα από τα μηνύματα που ο Θεός συνεχίζει μέχρι και σήμερα να της υπαγορεύει. Ο ίδιος ο Θεός τα έχει ονομάσει "Αληθινή εν Θεώ Ζωή".

Όπου και να την έχουν καλέσει, στην Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία, Αφρική ή Ευρώπη, τη Βασούλα υποδέχονται πλήθη λαού κάθε ηλικίας από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από κάθε περιβάλλον, χριστιανοί ή μη χριστιανοί. Στο ακροατήριο της δεν περιλαμβάνονται μόνο λαϊκοί προτεστάντες, ορθόδοξοι και καθολικοί, αλλά και οι πνευματικοί τους καθοδηγητές, δηλ. ιερείς, πάστορες, μοναχοί, μοναχές, επίσκοποι, καρδινάλιοι, μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες και πατριάρχες. Το ευσπλαχνικό κάλεσμα του Θεού στα μηνύματα είναι κάλεσμα για συμφιλίωση, ενότητα και μετάνοια. Καλεί τον καθένα από εμάς να απολαύσει μία εγκάρδια σχέση μαζί Του, υπενθυμίζοντας μας συγχρόνως ότι είναι Άγιος. Σημεία διάφορα, όπως φυσικές ή πνευματικές ιάσεις, ακολουθούν τη Βασούλα στην αποστολή της και αναφέρονται πολλές ατομικές υπερφυσικές εμπειρίες. Υπάρχουν αναρίθμητες μαρτυρίες ότι το πρόσωπο του Ιησού εμφανίζεται αντικαθιστώντας το πρόσωπο της Βασούλας. Στις συναθροίσεις επικρατεί ατμόσφαιρα αδελφικής επικοινωνίας, χαράς, πνευματικής θεραπείας και εσωτερικής ειρήνης. Πολλοί από τους παριστάμενους συγκινούνται βαθιά και έχουν επίγνωση της αόρατης και όμως απτής Παρουσίας του Θεού.

Τα βιβλία της Αληθινής εν Θεώ Ζωής έχουν μεταφραστεί από εθελοντές σε περίπου 40 γλώσσες, έως σήμερα. Η προσεκτική ανάγνωση τους επιβεβαιώνει τον παγκόσμιο χαρακτήρα των μηνυμάτων. Είναι γραμμένα σε γλώσσα κατανοητή και άμεση, ο κάθε άνθρωπος που γνωρίζει ανάγνωση μπορεί να τα καταλάβει. Το περιεχόμενό τους όμως είναι τόσο μεστό και βαθύ που επιφανείς θεολόγοι εμπνεύσθηκαν και έγραψαν βιβλία για την πνευματικότητα των μηνυμάτων. Πράγματι, όσοι μελετούν τακτικά τα μηνύματα και είναι μέλη ομάδων προσευχής της Αληθινής εν Θεώ Ζωής βιώνουν μία εσωτερική αλλαγή. Αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι ο Θεός είναι πράγματι ζωντανός και πολύ κοντά τους. Ένας ορθόδοξος θεολόγος ονόμασε την εμπειρία αυτή "πνευματική μεταμόρφωση" που μας οδηγεί ν'αγαπάμε το Θεό ανεπιφύλακτα και με όλη μας την καρδιά. Μετά τη μυστική ένωση μας με το Θεό, ένθερμη επιθυμία μας είναι να Τον λατρεύουμε και να αυξανόμαστε προοδευτικά στην αγάπη μας για Εκείνον.